Cu ce se desfunda scurgerea de la baie

Cu ce se desfunda scurgerea de la baie fara sa afectam instalatiile de scurgere. Analizam in cadrul acestui articol cauzele si modalitatile de curatare si igenizare pentru instalatiile de scurgere de la baie.

De ce se infunda tevile de scurgere la baie

De foarte multe ori se intampla sa avem probleme cu elementele de scurgere mai ales acolo unde avem o cada sau o cabina de dus.

Cauzele ce duc la acesta situatie sunt urmatoarele:

la baie se adună resturi de săpun, pastă de dinți, părul rezultat din pieptănat sau bărbierit, praf, produse de curățenie care duc la înfundarea țevilor și a scurgerii.

În baie părul este dușmanul numarul unu, de cele mai multe ori cauzează probleme care necesită desfundare scurgere cadă sau chiuvetă.

Cum  sa desfundam eficient scurgerea de la baie

Cea mai frecventa problema o reprezinta infundarea scurgerii de la cada sau de la o cabina de dus. Desigur putem intampina aceasi problema si la scurgerile in pardoseala mai ales acolo unde intslatia de scurgere este supradimensionata.

Metode recomandate pentru desfundarea scurgerilor

Metoda 1

– scoate capacul de la scurgere si curata bine;
– in cazul in care scurgerea utilizeaza un surub ca sa stea prinsa, se pot gasi frecvent resturi de par sau alte lucruri;
– se desface complet scurgerea si se curata fiecare element (tevi, sifon)
– monteaza la loc scurgerea si verifica daca curge apa.

Metoda 2
– Foloseste „sarpele” pentru desfundat.

Sarpele este o sarma groasa si flexibila, cu un maner pentru rotit la un capat si cu un sfreder la celalalt capat.
Sarpele se introduce in scurgere prin miscari de rotatie pana cand sfrederul avanseaza si agata fiecare far de par sau dopul format.

Totusi recomandam metoda numarul 1 intrucat curatarea este mult mai eficienta.

 

sarpe de desfundare

Metoda 3

– Substantele si granulele din comert.
In comert se regasesc diferite substante pentru desfundarea scurgerilor astfel incat sa se elimine obiectele care obstructioneaza scurgerea.
Atentie unele produse de acest gen pot ataca tevile sau garniturile de etansare.

Aceasta metoda este mult mai comoda fata de cele exemplificate mai sus insa totusi nu se recomanda sa desfundati scurgerile prea des prin aceasta modalitate.

Proiectare gresita a sistemului de scurgere

O alta problema care poate afecta sistemul dvs de scurgere o reprezinta proiectarea intr-un mod gresit a sistemului de scurgere. Dimensiunea tevilor si modul in care este proectata instalatia de scurgere poate influenta intr-un mod negativ intregul proces de scurgere.

In astfel de situatii este indicat sa refaceti proiectul instalaiei de scurgere astfel incat sa eleiminam probeleme legate de scurgerea defectuoasa.

Recomandam sa apeletati la un instalator pentru a identifica daca sunt probleme la nivelul instalatiei de scurgere. Daca desfundarea instalatie s-a efectuat cu succes si nu mai intampinati probeleme cu scurgerea inseamna ca nu avem probeleme legate de proiectarea instalatiei.

Sunt cazuri in care chiar si dupa curatarea instalatiei sau chiar desfundarea instalatiei apa tot nu se scurge corect atunci trebuie sa facem o verificare mai amanuntita asupra proiectului de scurgere.

Igenizarea sau curatarea instalatiei de scurgere este recomandata a se face periodic astfel incat sa evitam infundarea tevilor sau a scurgeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Asistenta Deranjamente DIGI servicii clienti

Deranjamente DIGI asistenta si suport clienti Digi RCS-RDS. Afla...

myPPC aplicatie pentru clientii PPC Energie

Aplicatia myPPC este functionala pentru clientii PPC Energie si...

Transmitere index Hidroelectrica – Trimite index online

Cum si cand poti sa transmiti indexul la Hidroelectrica....

Contact Sodexo Romania

Sodexo Pass România ofera beneficii extra-salariale care au rolul...

Coduri de eroare pentru centrala Ariston

Care sunt cele mai frecvente coduri de eroare la...

Modalitate de contact eMAG suport clienti

Care este modalitatea de contact eMag pentru informatii despre...