Sari la conținut

Montarea chiuvetei de bucatarie – sfaturi utile

  [vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Montarea chiuvetei de bucatarie reprezinta un aspect important atunci cand dorim sa amenajam o bucatarie cu toate functionalitatile necesare pentru traiul de zi cu zi.  Chiar daca operatiunea de montaj chiuveta nu este complicata totusi este recomandat sa nu te ocupi singur de aceasta operatiune daca nu ai cunostinte minime de instalare si uneltele portrivite.[/vc_column_text][vc_column_text]Inainte de montajul chiuvetei este necesar sa ne asiguram ca avem toate instalatiile la indemana iar aici exemplificam urmatoarele aspecte:

  • racordarea chiuvetei la apa – rece si apa – calda;
  • racordarea chiuvetei la scurgere.

  [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”323″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Procesul de montare chiuveta este recomandat sa se efectueze in blatul bucatariei iar acest proces poate include mai multe optiuni dupa cum urmeaza:

  • montarea chiuvetei deasupra blatului – cea mai des intalnita metoda de montare, deoarece are o dificultate scazuta de executie;
  • montarea chiuvetei sub blat – este o lucrarare mai greu de facut, ce are ca rezultat o chiuveta cu marginile acoperite de blat;
  • montarea chiuvetei la acelasi nivel cu blatul – chiuveta este practic montata tot deasupra blatului, insa in marginile decupajului sunt sapate cateva santuri pentru a acomoda marginile chiuvetei;
  • chiuveta integrata in blat – aceasta nu este o metoda de montaj, cat o metoda costisitoare de productie, care presupune ca blatul si chiuveta sa fie facute din acelasi material.

  [/vc_column_text][vc_column_text]Fixarea chiuvetei de blat

  Intai se fixeaza bateria in orificiul ei etansand cu silicon sau banda de etansare pe marginea chiuvetei. Fixeam apoi clemele speciale  in gaurile din sina de pe margine.

  Conectam corect furtunuruile de apa calda si de apa rece ale bateriei la robinetii de coltar din perete. La final, racordeam si sifonul la teava de scurgere. Daca dispui de o masina de spalat vase, acum poti conecta furtunul ei de scurgere la sifonul chiuvetei.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_facebook][vc_cta h2=”Ai nevoie de instalator ?” add_button=”bottom” btn_title=”Contact” btn_color=”primary” btn_align=”center” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fteoinstall.ro%2Fcontact%2F|title:Contact”]

  Asiguram servicii complete pentru toate instalatiile caminului dvs. Apeleaza acum la un instalator autorizat pentru lucrari complete.

  [/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

  Verificarea montajului

  Imediat dupa ce vom incheaia procesul de montare vhiuveta de bucatarie, este necesar sa verificam daca totul functioneaza corect si nu avem probleme in exploatarea bateriei sau probleme la racordurile de scurgere. Recomandam sa folositi baterii foarte bune realizate de producatori de top. Utilizarea unei baterii slabe pune in pericol intregul proces de montaj.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

  Branduri producatoare de chiuvete de bucatarie

  • Schock – este printre pionierii producatorilor de chiuvete de bucatarie. Si astazi, dupa 30 de ani de la brevetarea conceptului de chiuveta din granit, peste 75% din toate chiuvetele din granit fabricate in lume utilizeaza metoda Schock.
  • Franke  – cu o istorie ce depaseste 90 de ani, chiuvetele de bucatarie Franke au reusit sa devina printre cele mai vandute din lume fiind unele dintre cele mai apreciate chiuvete.
  • Teka – chiuvetele de bucatarie Teka sunt de foarte buna calitate, performante, cu un design placut si mai ales foarte bine compartimentate pentru o eficienta maxima.
  • Pyramis – este o companie cu o istorie de 52 de ani, renumita pentru chiuvetele din otel inoxidabil realizate la cele mai inalte standarde.

  [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”335″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *