Transmitere index Hidroelectrica – Trimite index online

Cum si cand poti sa transmiti indexul la Hidroelectrica. Prin serviciul de transmitere index Hidroelectrica se pot transmite in perioada de inregistrare index autocitit, indexul pentru fiecare loc de consum.

Modalitati transmitere index Hidroelectrica

Conform cu datele oficiale, Hidroelectrica ne pune la dispozitie mai multe modalitatti de transmitere index autociti astfel:

  1. Transmiterea unui index autocitit la Hidroelectrica se poate face doar in  perioada 24 respectiv 28 a lunii curente la numarul de telefon 0800 800 359 (APEL GRATUIT).
  2. Poti trimite indexul prin aplicatia online iHidro
  3. Trimite indexul la Hidroelectrica direct din portalul clientilor pe pagina oficiala Hidroelectrica. – Transmite index online

Transmiterea unui index autocitit este necesara atunci cand vrei sa platesti exact cat ai consumat si poti evita astfel o factura estimata. De regula operatorul are obligatia odata la 3 luni sa citeasca contoarul insa pentru evita o factura de regularizare mai bine iti faci timp si trimiti indexul la Hidroelectrica.

Ce reprezinta indexul Hidroelectrica

Indexul autocitit reprezintă indexul transmis de tine în lunile în care reprezentanții companiei de distribuție energie electrica nu efectuează citiri.

Contorul electronic trifazat este echipat cu dispozitiv de afişare de tip LCD și necesită comunicarea a 3 indecşi, respectiv a tuturor indecșilor afișați după caz:

  • Index energie activă de la adresa 1.8.0 – cifrele afisate la aceasta adresa se transmite la Hidroelectrica
  • Index energie activă de la adresele 1.8.1 și 1.8.2 pentru cele cu tarif zi-noapte (dacă e cazul)
  • Index energie reactivă inductivă de la adresa 3.8.0 (Q1+Q2) sau 5.8.0 (Q1)
  • Index energie reactivă capacitivă de la adresa 4.8.0 (Q3 + Q4) sau 8.8.0 (Q4).

Citirea contorului electronic

Aceste contoare, permit afișarea mai multor tipuri de energie, acestea putând fi programate să înregistreze energia electrică diferențiat pe zone orare.

Pentru consumatorii care nu beneficiază de tarif diferențiat pe zone orare trebuie citit indexul corespunzător codului 1.8.0. Pentru consumatorii care beneficiază de tarif diferențiat pe zone orare trebuie citit indexul corespunzător codului 1.8.1, indexul corespunzător codului 1.8.2 și indexul corespunzător codului 1.8.3.

Citirea contorului cu inducție

  • Există un singur index care poate fi citit; aceste contoare pot înregistra numai un singur tip de energie, pe o singură zonă orară; dacă există două cadrane, contorul va avea, practic, două discuri.

Din aplicatia Hidroelectrica sau din contul tau de client, poti avea acces la istoric index Hidroelectrica, perioada de transmitere index care in cazul Hidroelectrica este una fixa si nu reprezinta late date in functie de contract.

Recomandam sa transmiteti indexul lunar pentru a evita factura de regularizare astfel veti beneficia de facturi Hidroelectrica cu un consum real.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Asistenta Deranjamente DIGI servicii clienti

Deranjamente DIGI asistenta si suport clienti Digi RCS-RDS. Afla...

myPPC aplicatie pentru clientii PPC Energie

Aplicatia myPPC este functionala pentru clientii PPC Energie si...

Contact Sodexo Romania

Sodexo Pass România ofera beneficii extra-salariale care au rolul...

Coduri de eroare pentru centrala Ariston

Care sunt cele mai frecvente coduri de eroare la...

Modalitate de contact eMAG suport clienti

Care este modalitatea de contact eMag pentru informatii despre...

Contact DiGi RCS-RDS Relatii cu clientii

DIGI contact relatii clienti Cum intri in contact cu cei...