De ce sa alegi un sistem de incalzire in pardoseala

Incalzirea in pardoseala reprezinta solutia ideala pentru incalzirea locuintei. In prezent tot mai multe locuinte folosesc sistemul de incalzire prin pardoseala datorita eficientei termice dar si datorita faptului ca vom elimina complet sau partial radiatoarele.

Sistemele de incalzire in pardoseala pot fi montate in orice spatiu, atat intr-o locuinta veche pe care planuiesti sa o renovezi, cat si in locuintele noi sau spatii de birouri. Aceasta poate fi montata sub diferite tipuri de materiale, cum ar fi parchetul laminat, gresia, marmura, betonul sau piatra si nu afecteaza podeaua in timp.

Ce tipuri de incalzire in pardoseala regasim ?

Incalzire in pardoseala cu agent termic (cu apa) – agentul termic (apa) este incalzit cu ajutorul centralei termice, la o temperatura in jur de 500 C, si apoi este transmis catre reteaua de tevi care a fost montata in sapa de beton din podea cu ajutorul unui distribuitor pentru incalzire.

Incalzire in pardoseala electrica – acest sistem este disponibil sunt forma unor covoare electrice subtiri si unsor de manevrat, care sunt rulate pe suprafata pe care vrei sa o incalzesti. Spre deosebire de incalzirea cu agent termic, acest sistem poate fi montat si pe suprafete mai mici sau doar in anumite zone.


Materiale folosite la incalzirea in pardoseala

Stratul izolator

Este realizat din polistiren expandat, caserat sau nu, cu folie de polietilena, si se poate prezenta in doua forme: cu ambele fete plane sau cu fata inferioara plana si cea superioara profilata (preformata).

Tubul

Majoritatea furnizorilor de sisteme de pardoseala ofera tuburi din polietilena reticulara, cu bariera antioxigen. Reticularea este un proces chimic, prin care se realizeaza legaturi chimice intre macromoleculele de polietilena, formand o structura tridimensionala.

Plasa metalica sudata

Are dublu rol: armarea sapei de beton si repartizarea cat mai uniforma a caldurii pe suprafata pardoselii. In general, are ochiuri de 5×5 sau 10×10 cm, iar sarma are diametrul de 2-4 mm, zincata.

Sapa de beton

Are grosimea de 45–60 mm si inglobeza tubul si plasa metalica. La prepararea betonului, se folosesc aditivi speciali, care confera sapei o rezistenta sporita si o buna prelucrabilitate in faza de turnare.

Banda perimetrala

Este o banda izolatoare, de grosime mica (cca 6–8 mm), din elastomeri, autoadeziva, care separa pardoseala incalzitoare de pereti, permitand dilatarile (pardoseala incalzitoare este de tip dala flotanta).

Ansamblul distribuitor colector

Acesta contine:

  • distribuitor cu robineti
  • colector cu detentori pentru reglaj
  • robineti de sepatie
  • dezaerisitoare
  • robineti de golire
  • caseta
  • aparate de masura (termometre, debitmetre)

Instalatia de automatizare

Reprezinta ansamblul componentelor ce concura la realizarea parametrilor de temperatura proiectati si consta in:

  • regulatoare
  • sonde de temperatura
  • vane de amestec
  • ventile de reglaj cu cap termostatic.

Toate etapele de montare, instalare incalzire prin pardoseala este recomandat sa se faca de personal calificat sau de instalatori cu o bogata experienta in acest domeniu.


Avanatajele incalzirii in pardoseala

De ce sa alegi incalzirea in pardoseala ?

Confortul termic oferit de încălzirea în pardoseală reprezinta punctul forte pentru acest sistem de incalzire dar regasim mai jos si alte aspecte deloc de neglijat dupa cum urmeaza:

  • Economie de spațiu datorită încălzirii în pardoseală – Sistemul de încălzire în podea nu implică radiatoare ce ocupă spațiu prețios în încăpere. În plus, nici nu vei mai vedea inesteticele calorifere în cameră.
  • Fiabilitate crescută, în special pentru încălzirea electrică în pardoseală – Pentru că sistemul este protejat de sapă, fiabilitatea lui este mai ridicată. Spre deosebite de calorifer, acest sistem nu este supus factorilor de mediu – șocuri, de pildă.
  • Eficiența crescută a încălzirii în pardoseală în spațiile foarte înalte – În camerele înalte este mai util un astfel de sistem, deoarece în cazul sistemelor clasice căldura se ridică, iar confortul termic scade. Cu încălzirea în pardoseală nu există această problemă, deoarece căldura se păstrează la nivelul podelei.

Dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Ca si in cazul altor produse sau sisteme iata ca si aici avem totusi si dezavantaje care nu ar trebui ignorate sau cel putin ar trebui sa le cunoastem.

Costurile de instalare – Instalarea sistemului de încălzire în pardoseală este, fără doar și poate, mai greoaie decât în cazul sistemului clasic.

Grijă sporită în alegerea mobilierului – Pentru încălzirea în pardoseală este recomandat mobilierul cu picioare, care să nu blocheze căldura.

Costuri crescute de reparație – Defecțiunile nu apar des, însă atunci când apar, implică mai multe cheltuieli și deranj decât defecțiunile de la sistemele clasice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Transmitere index Hidroelectrica – Trimite index online

Cum si cand poti sa transmiti indexul la Hidroelectrica....

Contact Sodexo Romania

Sodexo Pass România ofera beneficii extra-salariale care au rolul...

Coduri de eroare pentru centrala Ariston

Care sunt cele mai frecvente coduri de eroare la...

Modalitate de contact eMAG suport clienti

Care este modalitatea de contact eMag pentru informatii despre...

Contact DIGi RCS-RDS Relatii cu clientii

Contact servicii DIGI Cum intri in contact cu cei de...

Contact Eon – Relatii clienti – Deranjamente E.ON

EON, este un furnizor integrat de electricitate, gaze naturale...